Onderzoek Wageningen universiteit

Op 12 januari jongstleden hebben 2 onderzoekers van de Wageningen universiteit bij de vergadering van de Nederlandse hoenderclub (NHC) aangegeven een onderzoek te willen doen naar de karakterisering van de diversiteit bij dwerghoenders van Nederlandse Hoenderassen. De onderzoekers willen in samenwerking met de fokkers/speciaalclubs van Nederlandse hoenderrassen veel leren over bijvoorbeeld inteelt problemen die kunnen ontstaan door de smalle erfelijke basis van de rassen. Wat komen de fokkers tegen? Kunnen we meer gegevens krijgen van de fokkers over afwijkingen aan kuikens/dieren? Denk bijvoorbeeld aan: kleurafwijkingen, afwijking betreffende gezondheid, kromme tenen, kruissnavel, legresultaten, broedresultaten, bevedering, enzovoort.

Over dit onderzoek is onlangs onderstaand artikel gepubliceerd in Kleinder magazine.

Kleindier Magazine juni 2018 11_13

Op verzoek van de onderzoekers delen wij graag onderstaande gegevens met u, mocht u interesse hebben tot deelname aan dit onderzoek kunt u onderstaande formulieren gebruiken. Mocht u verder vragen hebben over dit onderzoek neemt u dan contact op met de onderzoekers van Wageningen universiteit, de Nederlandse Hoenderclub of via het bestuur van de Nederlandse Sabelpootclub.